Misteri ! =="

Lirik asal : Kabus Band
Lagu : Kabus Band

Misteri ,
Kau menghantui ,
Setiap kehidupan yang ada di dunia .

Oh Misteri ,
Jangan sembunyi ,
Tiada yang bisa lari dari misteri ,
Tapi aku ingin .

Hoo ..
Aku ! Dilanda Misteri ,
Hidupku ! Selalu dihantui ,
Kita ! Mempunyai kamisteri ,
Jangan biarkan misteri kembali .

Hoo ..
Misteri ! Jauhi dari aku ,
Cinta Ini ! perlu kembali ,
Oh Misteri ! Jangan kau kembali ,
Jangan cuba untuk kembali lagi .

Pergi jauh dariku ,
Jangan cuba mendekatiku ,
walau kau sayangi aku ,
Tinggalkan aku selamanya .

Misteri ,
Kau Menghantui ,
Jangan kau sembunyi ,
Oh Misteri !


video

sinopsis : sebuah misteri melanda seorang insan yang sedang bercinta . Misteri ini membuatkan insan ini putus dengan kekasihnya .


KABUS BAND _____ .

Cinta terakhir

HAHA :DD untuk spare part , kami dah cipta sebuah lagu lagi. bukan sajasaja ea ? ni untuk hiburan juga . lagu ni tak berpa NAK bagus lah . ada pandangan ? boleh komen lh ye ? amat dialu-alukan sangat :))


... Cinta Terakhir ...

aku hanya insan yang hina ,
Tiada wanita yang mencintaiku ,
Kasih dari kekasih ,
Menyepi dan sunyi ,
Tiada makna untuk dicintai .

Kasihku ,
Inikah yang kau beri ,
Setelah aku berkorban demi mu .

Kasihku ,
Inikah yang ku terima ,
Sesudah aku memberi segalanya .

Kasihku ,
Berikan jawapan mengapa kau begini ,
Mengapa engkau melukakan hatiku ?
hoo ... hoo ..

Bagiku engkau lah cinta teragung buat ku ,
Kasihku , Cintamu , Belaianmu ,
Akanku ingat , Akan ku rindui selalu ,
Duhai cinta terakhir ..

Berdua ._.



Hi guys . HAHA :D this is the forst time we write a lyrics which our singles . singles ni bertajuk ... Berdua . lagu ni masih dalam pembikinannya . nanti apa apa nantikan kemunculannya . ok ?




BERDUA .

detik detik penantian ,
detik detik pengorbanan ,
kisah kita berdua ,
kisah kita bersama .

saat saat berdua ,
saat saat bersama ,
hanya engkau dan aku ,
hanya kita berdua sahaja ...

Hoo .. Hoo .. Hoo ..
Kini tiba masanya untuk kita berpisah .
Orang tua meminta untuk ku berjauh dari mu ,
Kini tiba masanya untuk hidup sendiri ,
Cinta dihalang oleh orang tua .

Tiada makna bertengkar ,
Tiada makna bergaduh lagi ,
Memang saat untuk kita berpisah ,
Memang saat ku hidup bebas ..


sinopsis :
||> lagu ni menceritakan .. seorang lelaki yang sangat sayang pada kekasih dia , tetapi ibubapa kekasih dia tidak bersetuju untuk mereka bersama . Ibubapa kekasihnya meminta untuk berpisah . Dalam kesedihan Lelaki ini , dia tidak mahu perempuan ini tahu akan kesedihannya itu .

Andai Mereka Tahu (WANITA)


Hargailah kehadiran seorang lelaki dalam hidup anda kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyokong anda dan membuatkan hidup anda lebih sempurna.. Andainya Perempuan Tahu… 
Andainya Perempuan Tahu
- Lelaki juga boleh menjadi seseorang yang begitu sensitif dan mengambil berat (perihatin).
- Jika seseorang lelaki meminati wanita, wanita itu tidak semestinya cantik. Cukup dengan budi bahasa dan kesopanan yang tinggi. Malah lelaki boleh menyukai wanita yang mempunyai banyak persamaan dengannya samada dari segi pemikiran atau minat. Oleh itu, banyak yang boleh dibualkan atau dikongsi bersama.
- Kebanyakan masa, lelaki sebenarnya tidak mengetahui perasaan sebenar yang dirasakan oleh seorang wanita.
- Lelaki boleh menerima penolakan dengan baik.
- Lelaki cuba menonjolkan sikap kelakiannya untuk menambat hati wanita.
- Lelaki memang dilahirkan dengan perasaan yang kuat terhadap wanita. Sebab itu mereka suka melihat wanita, menjeling wanita dan menonton Baywatch! Atau mencuci mata di tepi pantai atau swimming pool.
- Kebanyakan lelaki resah bila berhadapan dengan situasi ingin mengajak wanita keluar kali pertama!
- Lelaki cuba meniru gaya selebriti atau berlagak macho hanya kerana ingin memikat hati wanita.
- Bila lelaki cakap..”Emm..tengoklah dulu”..itu seringkali bermaksud dia berkata tidak atau kurang setuju.
- Bila lelaki cakap direct to the point dalam sesuatu hal, dia sebenarnya ingin bersikap jujur dan berterus-terang dan mengharapkan wanita memahami maksudnya.
- Kebanyakan lelaki yg nampak `desperate’, datang dari sekolah all boys! (how true)
- Adalah biasa lelaki cemburu terutamanya apabila perempuan asyik menyebut nama lelaki lain.
- Lelaki tak boleh belajar kesemuanya pasal perempuan dari library atau buku semata2. Oleh itu mereka selalu keliru dengan sikap perempuan..dan tak faham kenapa perempuan bersikap begitu begini…
- Kadang-kadang lelaki perlu mengetahui lebih mendalam tentang bagaimana berhadapan dengan perempuan supaya hubungan dapat berjalan dengan lebih baik.
- Betapa hebatnya lelaki itu bersikap romeo dan `flirting’ dengan ramai wanita..dia tetap hanya ada seorang teman wanita yg istimewa…yang lain hanya kawan..
- Bila lelaki tertengok dada wanita dan wanita itu menyedari…maafkan saja. Kebanyakan lelaki tak sengaja….Mereka merasakan kejadian wanita itu begitu indah!
- Bila sesuatu hubungan putus di tengah jalan, lelaki juga rasa bersedih..cuma dia tak menunjukkannya kesedihannya di depan orang.
- Bila seorang perempuan meminati seorang lelaki, perempuan itu patut bagi hint! Mana tau lelaki itu juga menaruh minat. Senang usahanya nanti…
- Adalah memalukan bagi lelaki jika tak berupaya menolong wanita. Kebanyakan lelaki cukup lemah dgn air mata perempuan. Mereka lebih tewas sekiranya air mata itu mengalir dari perempuan yg dikasihi. Sebab itu dikatakan air mata senjata perempuan. Lelaki bukanlah sempurna 100%, walau bagaimanapun rupanya atau pandangan luarannya. Jadi, perempuan janganlah mengharapkan semua yg hebat dari lelaki! Mereka juga normal dan mempunyai kelemahan!
p/s : Jom kongsi dengan perempuan lain yang berada di luar sana.. :)

Manisnya Kurma ini vs Semanis Kurma

Sepah jadi juara Maharaja Lawak dan paling terkesan sekali sekarang ialah lawak Manisnya Kurma ini, bila Sepah buat lawak tiru gaya Ustazah Siti Nor Bahyah Mahmood dan suaminya dalam rancangan Semanis Kurma. Ada orang kata Sepah ejek Ustazah ni macam ejek agama pulak, mempersendakan agama.
Tapi tengok masa lawak takda pulak Sepah ni duk buat ejek ayat2 quran. Lawak biasa je ajukan memek muka je yang Sepah buat tak sampai melarat2 ayat2 quran. Johan pun pernah tiru gaya Fazilah Kamsah cakap dengan watak Fazilah Kamtumi, takda sapa pulak kisah pasal tu.
Tengok komen Ustazah Nor Bahyah di Facebook pasal lawak Sepah Manisnya Kurma ini…
Ustazah Nor Bahyah pun ok je, tak da dia marah marah orang buat lawak pasal rancangan Semanis Kurma tukar jadi Manisnya Kurma ini. Ustazah siap puji Sepah ni sebab tu tandanya kumpulan Sepah lawak ni pun tengok rancangan Semanis Kurma, tiru untuk kebaikan takpa. Ambik yang positif takpa. Kira gandingan Ustaz dan Ustazah dalam Semanis Kurma ni dah terkesan dan ada peminat tersendiri.

.

p/s : Manisnya Kurma Ini terbaik dari sepah..jom kongsi dengan rakan-rakan facebook..

first posting : ahli

Kabus Band sememangnya sebuah band baru . Kabus Band adalah sebuah band acoustic sahaja . Kami mempunyai 4 orang ahli sahaja . Fauzi , Shah , Azraei , Zainul . 



  • Fauzi Izzualy
  • 14 tahun 
  • 9 Januari 1997
  • SMK Taman Sri Muda , Shah Alam 
  • Islam
  • >Click Here
  • Facebook : Fauzi Izzuanly

  • Zainulariff Ifwan
  • 14 Tahun
  • 22 Mei 1997
  • SMK Taman Sri Muda , Shah Alam 
  • Islam 
  • >click here<
  • Facebook : Tengku Zainul


  • Shah Haziq
  • 14 Tahun
  • 15 April 1997
  • SMK Taman Sri Muda , Shah Alam 
  • Islam 
  • >clik here<
  • Facebook : Shah Haziq



  • Muhammad Danial Azraei 
  • 14 Tahun
  • 17 Februari 1997
  • SMK Taman Sri Muda , Shah Alam 
  • Islam 
  • Facebook : Danial Azraei